مقالات آموزشی

استفاده از نمای چوبی برای ساختمان های مدرن

استفاده از نمای چوبی برای ساختمان های مدرن

استفاده از نمای چوب در ساختمان نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذابیت آن ایفا می‌کند. نمای بیرونی به منزله یک پوشش محافظ برای ساختمان است و در طراحی نمای ساختمان، معماران و سازندگان با توجه به شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان، سلیقه افراد و بودجه آن‌ها، اقدام به انتخاب نوع مصالح می‌کنند.

چرا از نمای چوبی استفاده کنیم؟

همان‌طور که در بالا نیز به آن اشاره شد؛ منظور از نمای چوبی نمایی است که برای اجرای تمام یا بخشی از آن، از محصولی فرآوری شده به نام ترموود استفاده شده است. چوب نما یک چوب کاملا مقاوم است که قادر است در شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب دوام و مقاومت زیادی داشته باشد و به سادگی فرسوده و خراب نشود. این ماده، علاوه بر ضد آب بودن، مقاوم در برابر پوسیدگی است؛ ثبات ابعادی بالایی دارد؛ مقاومت آن در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی بسیار عالی است و از نظر زیبایی ظاهری یک انتخاب قابل اعتماد برای اجرای نما می‌باشد.

نمای چوبی ترموود

چوب نما نوعی چوب زیبا و پایدار است که با استفاده از روش‌های طبیعی تولید می‌شود. گرما و بخار که در فرآیند تولید این چوب به کار برده می‌شود؛ محصول نهایی را از نظر ابعادی پایدار، مقاوم در برابر پوسیدگی و غیر سمی می‌کند. مقاومت این محصول در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت موجب شده که هم برای نمای ساختمان و هم برای طراحی فضای داخلی، بتوان از آن بهره برد. ضمن اینکه چوب نما یک محصول طبیعی سازگار با محیط زیست است و علاوه بر نصب آسان، برای طبیعت و بدن انسان خطری ندارد.

انواع ترموود برای چوب نما و کفپوش چوبی

این نوع چوب بسته به نوع درخت مورد استفاده به 2 دسته تقسیم می‎‌شود:

◀ چوب درختان سوزنی‌برگ

که به اصطلاح نرم چوب (Soft Wood) نامیده می‌شوند. علت این نام‌گذاری بدین معنی نیست که این نوع چوب ضعیف و شکننده است، یعنی نرم چوب‌ها چگالی و فاصله مولکولی کمتری دارند. معروف‌ترین آن‌ها ترموود کاج فنلاندی‌ است که شامل انواع گره‌دار و بدون‌گره است. چوب کاج گره‌دار در کفپوش به کار برده می‌شود و نوع بدون‌گره آن از زیباترین و پراستفاده‌ترین انواع چوب در نما و محوطه‌های باز است.

◀ شامل درختان پهن‌برگ

که به اصطلاح سخت چوب (Hard Wood) نامیده می‌شوند. دلیل این نام‌گذاری چگالی بیشتر آن‌ها نسبت به نرم چوب‌هاست و بیشتر نجاران به علت تنوع رنگ و بافت مشتاق هستند با این نوع چوب کار کنند. محبوب‌ترین آن‌ها چوب زبان‌گنجشک کانادایی ا‌ست که بدون گره و دارای استحکام بسیار بالاست. این نوع چوب به علت مقاومت و چگالی بالا، برای استفاده در کفپوش‌ها و پله‌ها که فشار بیشتری را تحمل می‌کنند، مناسب‌تر است.

البته هرچقدر هم که جنس چوب عالی باشد، اگر به آن رسیدگی نشود و در بازه‌های زمانی معین توسط روغن مخصوص کف چوبی ، روغن‌کاری نشود طولی نمی‌کشد که کفپوش دچار ترک و پوسیدگی و تغییر رنگ می‌شود.  

نمای-چوبی ساختمان

نقش نمای چوبی در ساختمان

نمای چوبی برای ساختمان نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذاب بودن آن دارد. در هنگام انتخاب نمای چوبی به این نکته دقت داشته باشید که با محیط و ساختمان‌های اطراف سازگار باشد. یکی از گزینه‌های مدرن و زیبا، استفاده از چوب نما در ساختمان است که اخیرا طرفداران بسیاری نیز پیدا کرده است. چرا که زیبایی خاص و منحصر به فردی را به خانه و محیط زندگی شما می‌بخشد. به علاوه نمای چوب مزایای زیادی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

مزایای استفاده از نما چوبی

  • تطبیق‌پذیری چوب نما با قالب‌ها و گونه‌های مختلف، یکی از مزایای بزرگ آن به عنوان چوب نمای ساختمان، تنوع بالای آن است.
  • از آنجایی که چوب نما با اشکال مختلف در بازار وجود دارد بسیار کاربردی است و با تمام نماهای ساختمانی سازگاری دارد.
  • کاهش مصرف انرژی (در گرمایش یا سرمایش).
  • توسط شیوه‌های مختلف می‌توان آن‌را نصب کرد.
  • مواد ۱۰۰% قابل بازیافت و زیست محیطی.
  • داشتن ظاهری طبیعی و هم‌خوانی آن با هر سبک معماری و یا تزئینی، همچنین قابلیت ترکیب با مواد دیگری مانند شیشه، بتن یا سنگ را دارد. حس و حال گرمی که چوب نما القا می‌کند، آن را با هر محیطی چه مدرن و چه روستایی سازگار می‌‎سازد.
  • هزینه نسبتا کم چوب نما برای استفاده در نمای ساختمان.
  • تعمیر و تعویض ساده قطعات چوب به عنوان نمای ساختمانی.

نمای ترموود

معایب استفاده از نمای ThermoWood

  • یکی از مهم‌ترین ایراداتی که می‌توان در رابطه با استفاده از نمای چوبی عنوان کرد این است که در اثر اجرا کردن آن باید تعداد زیادی از درختان جنگل قطع شود و در نتیجه به محیط زیست آسیب جدی وارد می‌شود.
  • در صورتی که از رنگ ترموود پس از اجرای نما استفاده نشود، چوب نما ممکن است مقاومت لازم را در برابر اشعه فرا بنفش خورشید نداشته باشد و به مرور زمان دچار پوسیدگی شود و از بین برود.
  • تعمیر و نگهداری دشوار؛ تعمیر و نگهداری چوب آسیب دیده می تواند هزینه بردار و خسته کننده باشد.
  • چوب مخصوص نمای چوبی 30 درصد بیشتر از چوب های خام در برابر آتش مقاوم است اما توجه داشته باشید قابل اشتعال می باشد.

نمای-چوبی

هزینه اجرای نمای چوبی چقدر است؟

اجرای نما نیز مانند دیگر مراحل ساخت ساختمان، شامل هزینه‌هایی از قبیل طراحی، مصالح مورد استفاده و نصب و اجرا در بر خواهد داشت، همچنین با شرایط فعلی بازار و نوسان قیمت‌ها، نمی‌توان هزینه را مشخص و تعیین کرد.

اما برخی از تاثیرگذارترین عوامل موثر روی قیمت اجرای نمای چوبی ساختمان عبارتند از:

  • نوع چوبی که استفاده می‌کنید.
  • پانل‌های چوبی مورد استفاده.
  • مواد و متریال به کار رفته برای نصب نما.
  • مدت زمان انجام پروژه نصب.
  • متراژ و مساحت سطحی.

در سال‌های اخیر و پیشرفت علم و تکنولوژی شرکت همل ، با تولید محصولات مراقبت از چوب، توانسته طول عمر و زیبایی آن را چند برابر کند، همچنین محصولات همل هیچ‌گونه زیانی برای انسان و محیط زیست ندارند و اکثر آن‌ها ترکیبات گیاهی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *