مقالات آموزشی

رازهای مراقبت از ظروف چوبی آشپزخانه

رازهای مراقبت از ظروف چوبی

امروزه همه ما کم و بیش با ظروف چوبی که در آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز آشنا هستیم. وجود ظروف چوبی در آشپرخانه نه تنها باعث القای انرژی مثبت به روح و روان افراد می‌شود، بلکه استفاده از آن‌ بر سلامت جسم افراد نیز، تاثیرگذار است. به این علت که چوب یک ماده‌ طبیعی است و همین امر سبب شده تا در اثر تماس با مواد غذایی (البته با رعایت نکاتی که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت) زیانی نه برای انسان و نه برای محیط زیست پیرامون ما داشته باشد.

همان‌طور که از نام چوب پیداست و از آن انتظار می‌رود، به صورت طبیعی باید دارای طول عمر طولانی باشد و وجه تمایز لوازم چوبی با دیگر وسایل در این است که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار بگبرند و دوام بیاورند. با چند رعایت و انجام چند ترفندی که به آن اشاره می‌کنیم می‌توانید سالیان سال از ظروف چوبی خود استفاده کنید و از آن لذت ببرید.

روغن ظروف چوبی

ظروف چوبی را هرگز در ماشین ظرفشویی قرار ندهید

به هیچ عنوان سعی نکنید که ظروف چوبی خود را توسط ماشین ظرفشویی تمیز کنید. به این دلیل که گرما، مواد شوینده، فشار آب، همگی دشمن سرسخت چوب به شمار می‌روند و باعث می‌شوند که چوب آن‌ها ترک بخورد و همین امر رفته رفته باعث از بین رفتن آن‌ها می‌شود.

نحوه شستشوی ظرف چوبی

پس از استفاده از ظروف، آنها را با یک اسفنج نرم و مقدار کمی مایع ظرفشویی و آب ولرم شسته و سپس نَم باقی‌مانده را از روی آن پاک کنید.

پس از شستن ظروف چوبی رطوبت آن‌ها را پاک کنید

ظروف چوبی

هنگامی که ظروف چوبی شستید و تمیز کردید، مقدار رطوبت باقی‌مانده روی سطح آن را با یک حوله دستی پاک کنید و بگیرید به این خاطر که رطوبت باقی‌مانده روی سطح چوب باعث انبساط چوب و تاب برداشتن آن می‌شود.

نحوه خشک کردن ظروف آشپزخانه چوبی

پس از اینکه شستشوی ظروف به پایان رسید و آن‌ها را خشک کردید، آن‌ها را به حال خود رها نکنید و در معرض هوای آزاد قرار درهید تا تمام و کمال خشک شوند. این عمب سبب می‌شود تا مقدار آبی که داخل شیارهای چوب باقی مانده است نیز تبخیر شوند، زیرا باقی ماندن آب در شیارها و ترکهای ریز چوب باعث تبله (باد کردن سطح چوب) شدن آن می‌شود.

ظروف چوبی آشپزخانه

ظروف چوبی را داخل آب رها نکنید که خیس بخورند

حتما برای شما هم پیش آمده که ظرف‌ها را برای تمیزی بیشتر و راحتی کار خودمان، آن‌ها را داخل آب قرار می‌دهیم تا به اصطلاح خودمان خیس بخورند که بیشتر تمیز شوند.

این کار ممکن است برای دیگر ظروف کارآمد باشد اما برای ظروف چوبی نه تنها کارآمد نیست بلکه باعث نابودی آن‌ها نیز می‌شود.

به صورت مداوم و دوره ای ظروف را روغن کاری کنید

برای اینکه ظاهر براق و درخشان ظروف چوبی خود را برای طولانی مدت حفظ کنید باید آن‌ها را در فواصل زمانی معین به صورت دوره‌ای توسط روغن ظروف چوبی ، روغن‌کاری کنید.

شرکت همل با بکارگیری به روزترین تکنولوژی‌ها توانسته این روغن را با فرمولاسیون کاملا طبیعی تولید کند که دارای گواهینامه سلامت جهت تماس باغ مواد غذایی بوده و برای محیط زیست ضرری ندارد. روغن مخصوص ظروف چوبی به گونه‌ای عمل می‌کند که باعث جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به چوب شده و در برابر تابش مستقیم تابش نور خورشید و حشرات موزی نیز مقاوم است و همین امر موجب محافظت از چوب آن‌ها می‌شود. در ادامه آموزش نحوه استفاده از روغن ظروف همل را آموزش می‌دهیم.

طرز استفاده روغن ظروف چوبی

 

از بین بردن لکه ها

مواد غذایی که معمولا رنگ خود را روی ظروف به جا می‌گذارند، مثل انواع توت‌، و یا حتی پرتغال و … به مرور زمان روی ظروف باعث ایجاد لکه می‌شوند. راه اول برای از بین بردن آن‌ها این است که بلافاصله پس از استفاده لکه‌ها را با استفاده از آب ولرم و کمی مایع دستشویی پاک کنید.

گاهی این لکه‌ها قدیمی هستند، اما هیچ جای نگرانی نیست زیرا به کمک این روش می‌توانید این لکه‌ها را از بین ببرید; می‌توانید با استفاده از لیمو ترش و جوش شیرین لکه‌ها را محو کنید به این صورت که درست روی لکه مخلوط این دو را اعمال کنید و سپس آن‌را بشویید. با  انجام این عمل پس از چند بار لکه‌ها کاملا از روی ظروف شما محو خواهند شد.

نگهداری از ظروف چوبی

بوی بد ظروف چوبی

معمولا پس از چند بار استفاده از ظروف چوبی خصوصا تخته گوشت، آن‌ها بوی نامطبوع و زننده‌ای می‌گیرند، حال برای اینکه این بوی بد را از بین ببرید باید لیمو ترش را روی ظرف مالیده و سپس آن‌را در مجاورت هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود، سپس آن را بشویید. با انجام این کار پس از چند بار بود بد ظروف چوبی کاملا از بین می‌رود.

سخن آخر

با انجام ترفندها و نکاتی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم شما می‌توانید از ظروف چوبی خود تهایت استفاده را کنید و طول عمر آن‌ها را چند برابر کنید. در مقاله همه چیز درباره ظروف چوبی مفصل‌تر درباره جنس، ساخت، خصوصیات و … این ظروف صحبت کرده‌ایم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *